perjantai 3. huhtikuuta 2020

Hoi kotirintaman neulojatTällä hetkellä olemme tilanteessa, että kotirintama on kirjaimellisesti kotona. Eturintamassa työskentelevät ne, jotka varmistavat arjen sujumisen ja yhteiskunnan toiminnan. Erityisesti terveydenhuollon ja sairaanhoidon henkilöstö toimii kärkitaistelijoina ja siellä tullaan tarvitsemaan paljon venymistä ja jaksamista.Nyt juuri sinulla siellä on mahdollista auttaa :) Kärkitaistelija-villasukat hyväntekeväisyyskeräys kerää koko Suomen kattavasti villasukkia  mahdollisimman monelle eturintaman hoitajalle, lääkärille ja laitoshuoltajalle, jotka toimivat tänä erityisenä aikana hoitaen koronaan sairastuneita ihmisiä erilaisilla infektio-, pandemia- ja teho-osastoilla, päivystyksessä ja ensiavussa.
Liity Facebookissa Kärkitaistelija-sukat by Jonna ryhmään ja sieltä löytyy lisätietoa.
Itse pohdin kovasti mikä omista villasukka-malleista sopisi kärkitaistelijoille ja päädyin Sydänpuu-malliin. Tänä aikana tarvitaan paljon luottamista tulevaan, epävarmuuden kestämistä ja erityisesti rakkautta muita kohtaan.

Sydänpuu-sukkien ohjeessa olen saatteeksi pohtinut seuraavaa:

Jo pitkän aikaa minua on mietityttänyt elämänpuu-teema ja miten sen saisi viisaasti yhdistettyä sukkiin. Karjalaiset käspaikat ovat sukuperintöäni ja elämänpuu esiintyy niissä yleisesti yhtenä elementtinä.
Elämänpuu, jossa juuret ovat maassa mutta ylimmät oksat taivaissa kuvastaa taivaan ja maan yhdistämistä. (Säppi & Oino, 2010.) Yleisemmällä tasolla puu symboloi jatkuvassa kehityksessä ja kiertokulussa olevaa elämää - onhan sen syksyllä pudottamat lehdet, talvinen alastomuus, kevään hiirenkorvat ja kesän vehreys aina ympärillämme. Puussa yhdistyy myös neljä elementtiä: vesi sen sisällä virtaavassa mahlassa, maa juurakossa, ilma lehdissä ja tuli joka puun avulla syttyy (Chevalier & Gheerbrant 1969, 1027).
Sukkiin on lisäksi yhdistetty sydänkuvio ja samalla saatu vertauskuvallinen linkitys sydänpuuhun eli sukat sopivat mainiosti tehtäväksi joko itselle tai rakkaalle.
3 kommenttia:

sari kirjoitti...

Kiitos ohjeesta!

Hilppa kirjoitti...

Kiitos ❤

Matleena kirjoitti...

Kiitos, Hilppa, tästökin ohjeesta! Nyt valmistui ensimmäiset Sydänpuusukat ja toiset saman tien puikoille. Muutamia muitakin sukkaohjeistasi olen tehnyt ja lisääkin aion niitä käyttää, sillä niissä on monia minun makuuni.